Požičovňa áut Rai

 

Stránku si práve pozerá: 8 návštevníkov.
Posledná objednávka: Mercedes Brabus G - klient zo Slovenska
Posledná objednávka: Škoda Octavia - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Škoda Fabia - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Audi Q8 - klient z TalianskaPosledná objednávka: Škoda Fabia III Combi - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Mercedes Brabus G - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Škoda Superb - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Mini Cooper S - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: VW Golf Variant - klient z DánskaPosledná objednávka: BMW 3 - klient z TalianskaPosledná objednávka: Mercedes A-Class - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: BMW 5 - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Škoda Karoq - klient z MaďarskaPosledná objednávka: Skoda Octavia Scout - klient zo ŠvajčiarskaPosledná objenávka: Škoda Kamiq - klient zo ŠpanielskaPosledná objednávka: Škoda Kodiaq - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: VW Golf - klient z HolandskaPosledná objednávka: Mercedes V-Class - klient z PoľskaPosledná objednávka: Audi A4 - klient z BelgickaPosledná objednávka: Audi A5 - klient z MaďarskaPosledná objednávka: Audi RS Q8 - klient zo SlovenskaArray

Bezpečnosť na cestách pri dovolenke autom v zime

Keď sa blíži zimné obdobie, je už zvykom médií publikovať články so senzačnými titulkami ako prichádza krutá zima a podobne. Niekedy tieto predpovede vyjdú. Inokedy nie. No spoliehať sa na šťastie nie je práve najlepší nápad, pokiaľ ide o dopravu na cestách. Tu treba byť obzvlášť opatrný najmä v zimnom období, pretože cesty majú vo vlhšom, zasneženom, zľadovatelom alebo chladnejšom prostredí úplne iné jazdné vlastnosti.
 
Určite viete, že základom je výmena letných pneumatík za zimné. Zimné pneumatiky sú vyrobené zo zmesi gumy, ktorá je mäkká aj pri teplotách nižších ako 7°C. Okrem toho majú hrubší dezén s významným množstvom drážok. To zaručuje lepšiu priľnavosť k vozovke, jazdné schopnosti vozidla, kratšiu brzdnú dráhu a tým aj bezpečnosť počas jazdy.
 
Toto by však mal byť iba základ, na ktorý by ste mali myslieť. Najmä ak sa chystáte na dovolenku do hôr. Nie že by vaše bežné auto takúto cestu nezvládlo, avšak riziko nehody je stále vysoké najmä pri modeloch áut, ktoré sú bežne stavané na jazdu v meste.
 
Takisto riziko rastie pri modeloch, ktoré majú pohon len na predné alebo len na zadné kolesá. To k dostatočnej bezpečnosti nestačí, pretože iba predný pohon v klzkejších podmienkach nemá dostatočný ťah. Stále však je na tom lepšie ako pohon iba so zadnými kolesami. Ten má tendenciu zaseknúť sa, keď zapadne, obzvlášť pri cestách s vyšším sklonom. Takisto pohon na zadné kolesá nie je ideálny do zimných podmienok, keďže u väčšiny vozidiel je motor vpredu a rozloženie váhy je primárne v prednej časti vozidla. Kvôli tomu auto nemusí mať vozidlo dostatočnú akceleráciu v klzkejších podmienkach.
 

Auto však nové kupovať nemusíte len preto, že ide zima. Do zimných podmienok alebo na lyžovačku do hôr si môžete prenajať SUV s pohonom 4x4, ktoré sú na tieto podmienky ideálne.