Požičovňa áut Rai

 

Stránku si práve pozerá: 14 návštevníkov.
Posledná objednávka: Škoda Fabia - klient zo Slovenska
Posledná objednávka: Škoda Octavia - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Škoda Fabia - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Audi Q8 - klient z TalianskaPosledná objednávka: Škoda Fabia III Combi - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Mercedes Brabus G - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Škoda Superb - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Mini Cooper S - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: VW Golf Variant - klient z DánskaPosledná objednávka: BMW 3 - klient z TalianskaPosledná objednávka: Mercedes A-Class - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: BMW 5 - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: Škoda Karoq - klient z MaďarskaPosledná objednávka: Skoda Octavia Scout - klient zo ŠvajčiarskaPosledná objenávka: Škoda Kamiq - klient zo ŠpanielskaPosledná objednávka: Škoda Kodiaq - klient zo SlovenskaPosledná objednávka: VW Golf - klient z HolandskaPosledná objednávka: Mercedes V-Class - klient z PoľskaPosledná objednávka: Audi A4 - klient z BelgickaPosledná objednávka: Audi A5 - klient z MaďarskaPosledná objednávka: Audi RS Q8 - klient zo SlovenskaArray

7 zaujímavých miest v Bratislave, ktoré sa oplatí navštíviť

Zaujímavé miesta v Bratislave, ktoré sa oplatí navštíviť

Bratislava, ako hlavné mesto Slovenska, poskytuje bohaté možnosti, kam ísť. Či už sú to kaviarne, voľnočasové aktivity alebo kultúrne vyžitie, to svoje si nájdete. Existuje aj veľa zoznamov s obľúbenými miestami. Ich nevýhoda je tá, že väčšinou sú v nich len tie najznámejšie miesta. No nie nevyhnutne tie najzaujímavejšie, ktoré by ste si ako Bratislavčan alebo počas návštevy hlavného mesta nemali nechať ujsť.

Preto v tomto zozname nenájdete najznámejšie, ale skôr zaujímavejšie miesta v Bratislave, ktoré rozhodne stoja za videnie.

 

Devínska kobyla - Sandberg

 

Okolo Bratislavy sa nachádza niekoľko turistických chodníkov. Chodník vedúci k Devínskej kobyle patrí k najobľúbenejším počas celého roka. Zo svojich vrchov ponúka naozaj prekrásny a široký pohľad do Rakúska a na rieku Morava ako sa vlieva do Dunaja. Keďže v minulosti bolo toto územie niekoľkokrát zaplavené morom, celá oblasť bola formovaná eróziami, odlivmi a vrásnením čoho pozostatkami je dnešné skalnaté a vápencové pobrežie.

 

Múzeum umenia Danubiana

 

A post shared by My Danube Travel (@danubetravel) on

 

Ani nie 15 kilometrov od centra Bratislavy sa na južnom toku rieky Dunaj nachádza na malom poloostrove jedno z najmladších európskych múzeí moderného umenia. Nájdete tú zbierky a diela nielen domácich, ale aj zahraničných umelcov. Najčastejšie sú to maľby, grafiky a sochy. Samotná poloha robí toto miesto jedno z najvýnimočnejších a najzaujímavejších miest v Bratislave najmä pre kontrast vodnej hladiny, oblohy a riečnych brehov.

Dostať sa sem viete pohodlne autom, ale veľkým zážitkom je odviesť sa počas víkendov priamo k múzeu loďou z centra Bratislavy. Spiatočný lístok vám zároveň umožňuje voľný vstup do Danubiany.

 

 

A post shared by Paul Kollar (@palinoxx) on

 

Galéria Nedbalka

 

A post shared by Nerve And Verve (@nerve_and_verve) on

 

Či už ste fanúšikom galérií alebo nie, túto sa oplatí navštíviť. Nielen kvôli expozíciám a dielam slovenských umelcov, ale najmä kvôli jej unikátnej architektúre a interiéru, za ktoré získala nejedno ocenenie.

 

Most SNP a výhľad z UFO

 

A post shared by Róbert Mihálik (@96robert9) on

 

Nielen večer ale aj počas dňa je toto miesto jedno z najkrajších, ktoré môžete v celej Bratislave navštíviť vďaka svojmu výhľadu z 95 metrovej výšky. Ideálne miesto pre milovníkov výhľadov, ktoré by si nemali nechať ujsť.

 

Horský park

A post shared by Barborka (@bajka42) on

 

Ťažko uveriť, že uprostred mestskej džungle sa nachádza zeleň v podobe Horského parku. Je to obľúbené miesto najmä pre bežcov, venčenie psov a keď potrebujete utiecť od mestského zhonu. Vďaka svojej polohe sa sem viete veľmi ľahko dostať priamo z centra mesta. Na začiatku tiež môžete nájsť kaviareň Libresso s vlastnou terasou s príjemným posedením počas leta uprostred prírody.

 

Kaštieľ v Rusovciach

 

Aj napriek tomu, že tento kaštieľ niekoľko rokov už nie je v najlepšom stave, oplatí sa ho navštíviť. Je to menej známa pamiatka, ktorá predstavuje dôležité kultúrne dedičstvo Slovenska. Prechádzky okolo kaštieľa, parku a v blízkom okolí podobne ako Horský park poskytujú únik od mestského zhonu.

 

Bratislavský lesopark

 

Toto miesto je ako stvorené pre turistiku, rodinné výlety alebo prechádzky. Na rozľahlom mieste nájdete niekoľko jazier, miest na opekanie, bufet, športoviská a sedenie vonku. Cez les môžete 2-3 hodinovou prechádzkou prejsť do Lamača, prípadne až do pútnického miesta Marianka. Tiež sa môžete vyviesť lanovkou priamo na Kolibu. Možností, čo tu robiť, je naozaj viac než dosť.